Посадовця в Одеській області оштрафували через конфлікт інтересів

Тарутинський районний суд Одеської області визнав винним голову Тарутинської селищної ради Болградського району Одеської області Саву Чернєва у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Про це повідомляє Інтент.

Як свідчить постанова суду, впродовж 2022-2023 року голова селищної ради понад 10 разів преміював посадовицю з якою в нього були позаслужбові стосунки, що виникли у зв’язку з членством та діяльністю у благодійному фонді “Зробимо світ добріше”, повідомив Центр публічних розслідувань.

Загалом за підрахунками Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України посадовиця отримала премій на суму понад 100 тисяч гривень. 

Суд наклав на селищного голову штраф у розмірі 6,8 тисячі гривень із застосуванням додаткового стягнення, передбаченого частиною 6 статті 30 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, у виді позбавлення права обіймати посади, що пов`язані з виконанням функції держави або місцевого самоврядування, на один рік.