Посол США в Україні відвідала дунайські порти

Посол США в Україні Бріджіт Брінк відвідала дунайські порти Рені та Ізмаїл на Одещині, щоб підкреслити підтримку урядом США українського зернового експорту під час повномасштабної війни. Про це Брінк повідомила у Twitter, пише Укрінформ.

«У той час коли ми підтримуємо відважних захисників на передовій, ми рішуче налаштовані сприяти економічному розвитку. Прекрасна поїздка до Ізмаїла та Одеської області з віце-прем’єр-міністром Олександром Кубраковим, щоб обговорити цільові інвестиції USAID та приватного сектору у стратегічні галузі економіки», — зазначила посол США.

Вона додала, що США через USAID готові підтримувати державно-приватне партнерство в Ізмаїлі та Одеській області з метою розширення експорту сільськогосподарської продукції для підтримки економіки України та пом’якшення глобальної кризи продовольчої безпеки, що загострилася через війну Росії.

У прес-службі посольства США зазначили, що ініціатива, яка впроваджується за допомогою США, спрямована на забезпечення модернізації та розширення діяльності портів Ізмаїл та Рені на основі спільного вкладення ресурсів з боку USAID, компаній «Кернел» та «Нібулон».