Посилені атаки РФ по Одесі та області є «передбаченою послідовністю дій» — речниця

Останнім часом російські військові посилили обстріли Одеси та обстріли, що є “передбачуваною послідовністю дій”, вважає речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

“Просуваючи послідовні наративи про те, що вони повернуться до роботи над Півднем, про те, що Південь України очікує “русского міра”… Вони просувають ці наративи напередодні своїх квазівиборів і намагаються здобути будь-які квазіперемоги”, – пояснила представниця ОК “Південь”.

За її словами, ЗС РФ мали намір вибити Сили оборони з Кринок на Херсонщині, але нині почали “тиснути на глибший Південь”. Зокрема стали розхитувати придністровський регіон і завдавати ударів дронами по Одещині.

“Це улюблені теми для ворога. Вони зрозумілі у своєму посланні, що “будемо тиснути”, “будемо рятувати”, як вони зазвичай просувають. Але треба усвідомлювати, що це стала практика для ворога. Навіть коли немає можливості зосередитися на черговій атаці, то вони продовжують і точкові ракетні атаки. Навіть минулої доби, незважаючи на неділю, посеред дня, практично опівдні, вони атакували Одещину з акваторії Чорного моря, застосувавши тактичну авіацію”, – резюмувала вона.