Президент Франції відклав візити до Одеси та Києва

За даними видання Challenges , Єлисейський палац пояснив перенесення візиту міркуваннями безпеки.

Видання зазначає, що Президент Емманюель Макрон  мав спершу здійснити “символічний візит” до Одеси – міста, частково побудованого французами. Після цього він мав вирушити до Києва.

На порядку денному також була важлива економічна складова, пов’язана з відновленням України. Макрон мав оголосити про створення фонду в розмірі 200 мільйонів євро, який буде виділено на цивільні проєкти, що реалізуються французькими малими та середніми підприємствами.

Визит Макрона — президент Франции отложил визит в Украину

Глава французької держави також мав офіційно оголосити про призначення Французького агентства розвитку (AFD) координатором французької допомоги Україні.

Французький уряд додає, що дата поїздки 13-14 лютого була лише одним варіантом. Охорона маршруту, яким мав їхати Макрон, зайняла б більше часу. Крім того, Макрон захотів посилити французьку допомогу, запропонувавши новий пакет спільно з європейськими партнерами.

Раніше Макрон оголосив про наміри відвідати Україну в лютому для завершення угоди про “гарантії безпеки”. Конкретна дата візиту тоді не називалась.

Джерело