Продюсеру, який “надихався” Одесою, оголошено підозру від СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру Юрію Бардашу, який після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну втік до росії і активно підтримує агресора. Про це повідомляє Служба Безпеки України.

Юрій Бардаш, використовуючи свій Телеграм-канал з аудиторією майже 50 тисяч користувачів, поширює антиукраїнські публікації, закликаючи до захоплення Києва та Харкова. Він також регулярно виступає в ефірах російських пропагандистських каналів на YouTube, повторюючи тези кремлівської пропаганди.

СБУ повідомила про підозру відомому продюсеру, який знімав кліпи в Одесі —  УСІ Online

Повідомляється, що на основі зібраних доказів слідчі СБУ заочно висунули йому підозри за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та розповсюдження матеріалів із закликами до таких дій), ч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ст. 436 (пропаганда війни), ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки Бардаш переховується в росії, СБУ проводить комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, Юрій Бардаш працював в Одесі, зокрема, знімав кліпи для на Куяльнику та Деволанівському узвозі.

Джерело