“Проти забуття” – в Одесі з`явиться новий сквер

Новий сквер планують створити в районі площі Толбухіна, де під час Другої світової війни відбувалися масові вбивства одеситів. Про це повідомляє Центр публічних розслідувань. Сквер-меморіал отримав назву «Проти забуття».

Начальниця управління земельних ресурсів Одеської міської ради Інна Кулягіна розповіла, що його площа – близько 30 соток, а підтримку у фінансуванні місто отримає по лінії Міністерства закордонних справ Німеччини.

Сквер з’явиться в районі встановленого меморіального знаку на місці, де в дев’яти артилерійських складах розстріляли і спалили близько 25 тисяч осіб, більшість з яких були євреями.

«Проєкт має підтримку канцелярії федерального канцлера Німеччини, міністерства закордонних справ і президента ФРН. Фінансування виділено», – пояснила Інна Кулягіна.

Нагадаємо, в листопаді Одеський міський голова Геннадій Труханов розпорядився розібратися в правову колізію, що виникла нещодавно зі створенням скверу на вулиці Армійській, на території прилеглій до ліцею «Європейський».

29 серпня 2019 року на засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради, замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт з будівництва скверу навпроти житлового будинку по вул. Армійської, 8В призначено муніципальне управління дорожнього господарства. Роботи почалися 23 жовтня 2020 року напередодні виборів міського голови.

Однак нещодавно представники збройних сил в Одесі заявили муніципалітету, що земля, на якій розташований майбутній сквер, належить оборонному відомству.

Нагадаємо також, що 11 з 28 малих проєктів «Громадського бюджету-2021» отримають фінансування згідно з підсумками онлайн-голосування.