Проєкт дороги “Одеса-Рені” презентуватимуть під час ІІ транспортної конференції ООН

Реалізація проєкту будівництва концесійної автодороги державного значення Одеса – Рені (на Бухарест) увійшла в активну фазу.

Як передає Укрінформ, про це заявив директор департаменту європейської та євроатлантичної інтеграції, багатостороннього співробітництва та протоколу Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості Дмитро Волошенков, з посиланням на пресслужбу установи.

«Завданням першорядної важливості є будівництво нових доріг у рамках міжнародних транспортних коридорів та кільцевої дороги навколо Чорного моря. У першу чергу необхідно зосередитись на концесійних проєктах, що мають максимальну готовність. Дорога Одеса – Рені в цьому списку стоїть під номером один», – наголосив Волошенков.

За його словами, реалізація проєкту концесійної дороги Одеса – Рені за сприяння Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерства інфраструктури та Одеської обласної держадміністрації увійшла в активну фазу. Наразі планується, що презентація цього інфраструктурного проєкту буде відбудеться під час ІІ транспортної конференції ООН у Китаї наприкінці жовтня 2021 року. А вже за підсумками заходу буде вирішено питання щодо включення дороги до нової мережі міжнародних транспортних коридорів.