Реконструкцію футбольного поля під Одесою провели за завищеними цінами

Реконструкції футбольного поля в селі Лиманка під Одесою провели за завищеними цінами — привласнили 3,5 млн гривень, про що повідомляє відділ комунікації поліції Одещини.

Як йдеться, в.о. директора одного з державних підприємств неабияк зекономила на матеріалах та обсягах виконаних робіт на спортивному об’єкті, а до офіційних документів внесла в рази завищені відомості. Різниця від фактичної вартості реконструкції, обумовленої в договорі, була привласнена.

Встановлено, що генеральний підрядник, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, делегував фігурантці функції з реконструкції футбольного поля в селі Лиманка під Одесою, на яку Таїровською селищною радою були виділені майже 10 мільйонів гривень.

Загальна сума коштів, безпідставно перерахованих на рахунки підприємства, склала майже три мільйони шістсот тисяч гривень.

За наявності достатніх доказів, зібраних під час розслідування, слідчі повідомили фігурантці про підозру в складанні службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України) та розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Правопорушниці загрожує покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Джерело