Родичі одесита Іллі Цимбаларя виступили проти футбольного матчу на його честь у Москві

9 вересня у Москві запланували провести матч пам’яті одеського футболіста Іллі Цимбаларя, який помер ще у 2013 році. Його родичі заявили, що виступають проти цього заходу, назвавши це “кощунством”.

Як зазначив кореспондент “Інформера”, матч організовує російський футбольний союз.

“Як взагалі люди можуть дозволити собі проводити цей матч, коли над могилою батька літають ракети?” — запитав старший син ексгравця “Чорноморця” Сергій Цимбалар.

Зокрема він висловився стосовно того, яке відношення до його батька мають запрошені зірки на матч, серед яких Флоран Малуда, Фернандо Морієнтес, Еммануель Адебайор, Сантьяго Канісарес тощо. За його словами, якщо вони б дійсно хотіли вшанувати пам’ять гравця — то приїхали б на його могилу або провели мачт в рідному місті футболіста.

Наш вердикт: ми проти цього проведення — це кощунство“, — підкреслила вдова Ірина Цимбалар.

Крім того, одним з організаторів є молодший син футболіста — Олег Цимбалар. У 2022 році він переїхав до Москви, що родичі засудили. Вони заявили, що не підтримують його рішення та припинили з ним спілкування. Зокрема родичі дізналися про його переїзд, коли він вже давав перші інтерв’ю у Москві.

“Всім прикро, а нам прикро вдвічі”, — зауважив Сергій Цимбалар.

Довідка. Уродженець Одеси Ілля Цимбалар помер 28 грудня 2013 року у віці 45 років через хворобу серця. Його було поховано 30 грудня на Таїровському цвинтарі в Одесі. Протягом життя він виступав за одеські СКА та «Чорноморець», московський «Спартак», а також національну збірну України та національну збірну Росії.