Російські пропагандисти заявили про вогневі позиції в одеських школах

Пропагандисти Росії знову заявили про розташування вогневих позицій у школах Одеси. Після цього була реакція департаменту освіти Одеської міськради. Зокорема вчора, 23 травня, там повідомили, що у будинках двох одеських шкіл на вул. Кримській та на вул. Паустовського створено вогневі позиції ЗСУ, а на прилеглій території розміщено бронетехніку, артилерію та РСЗВ.

Директор профільного департаменту Олена Буйневич прокоментувала фейкову інформацію від Міноборони Росії.

Міністерство оборони Росії бреше. Ну, не вперше. Їм не звикати. Я розумію і поділяю хвилювання мешканців густонаселених мікрорайонів 40 (була у минулих зведеннях), 14, 71 шкіл. Там довкола висотки. Острівці приватного сектора та великі “чешки”, “хрущовки”, типові для спальних районів.

Там немає жодних «вогневих позицій, бронетехніки та артилерії». Там є сторож, директор є, вчителі. Люди заповнюють журнали, виходять на уроки онлайн, готуються до закінчення навчального року, – написала голова департаменту освіти у Facebook.

Олена Буйневич також повідомила, що сьогодні, 24 травня, департамент освіти зробить нові знімки навчальних закладів, які буде розміщено у шкільному архіві.

Тримаємося. Для вашого спокою (вони ж читають все одно) зробимо свіжі фото та відео, де є прилегла територія (с), разом із міфічною «бронетехнікою» (це, мабуть, новий стадіон їм здався зброєю). Для нашого архіву.

Додаю, щоб не було хвилювань: ми не викладатимемо фото інфраструктури, не хвилюйтеся. Тим більше, що справді кожен одесит у вікно це може побачити, — додала голова департаменту.

Джерело.