Росіяни використовують знищений в Одесі готель на Морвокзалі у цілях пропаганди — експерт

У ніч на 25 вересня російські військові завдали масованого удару по Одесі, знищивши Морвокзал і готель. Одразу ж російські пропагандисти стали заявляти, що всередині розміщували так званих “іноземних найманців”.

Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, підкреслив, що росіяни стали розповсюджувати фото з технікою на Морвокзалі, аби виправдати атаку. Утім самі фотографії було зроблено ще у 2021 році, додав кореспондент “Інформеру” з брифінгу.

“Безумовно Росія використала його (знищений готель, – ред.) виключно для того, щоб розповсюджувати наративи, які не відповідають дійсності. Цей готель не використовувався як штаб, не використовувався як центр прийняття рішень. Він навіть не використовувався як місце, де базувалися якісь уявні найманці з США, Польщі, країн Балтії тощо”, — зауважив він.

На його думку, ця атака може бути як інформаційна операція, зокрема для залякування та психологічного тиску на людей. Ще він припустив, що обстріл може задовольнити внутрішнього споживача РФ як “відповідь” на атаку по штабу Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі.