СБУ оголосила підозру у виправдовуванні підриву Каховської ГЕС

Фото: СБУ
(Фото: СБУ)

СБУ оголосила уродженці Одеси про підозру у виправдовуванні підриву Каховської ГЕС

Служба безпеки України повідомила про підозру московській пропагандистці, яка однією з перших почала виправдовувати рашистів за підрив Каховської гідроелектростанції.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, йдеться про уродженку Одеси, прокремлівську блогерку Юлію Лозанову, більш відому під псевдонімом Юлія Вітязєва.

Ще у 2015 році вона переїхала до москви, де розпочала активно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення росії блогерка використовувала всі доступні їй медіамайданчик для публічної підтримки збройної агресії рф.

Саме вона 6 червня 2023 року однією з перших почала активно виправдовувати російських окупантів за підрив ними Каховської ГЕС.

Для цього московська блогерка опублікувала відповідні дописи на власному telegram-каналі, який нараховує майже 100 тис. підписників.

Крім того, Юлія Вітязєва регулярно поширює антиукраїнський контент в ефірах російського каналу “Соловьев.live” і займається збором грошей для потреб окупаційних угруповань рф.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти її підривної діяльності проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили блогерці про підозру у колабораційній діяльності та виправдовуванні збройної агресії рф проти України.

Наразі фігурантка переховується від правосуддя на території країни-агресора. Тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.