СБУ знешкодила в Одесі агентурну мережу російської федеральної служби

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала розгалужену агентурну мережу фсб, яка діяла у прифронтових районах півдня України. Зловмисники розвідували місця дислокації стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу нашої держави.

Такожзловмисники коригували російські ракетні удари по критичній інфраструктурі регіону, у тому числі енергогенеруючих підприємствах. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Організатором виявився місцевий житель, помічник одного з депутатів так званого кримського парламенту Костянтина Мальчікова. Встановлено, що одесит періодично відвідував український півострів, де його завербував кадровий співробітник фсб Костянтин Шилов.

Саме за його завданням після 24 лютого минулого року російський агент збирав інформацію. Для цього виходив на місцевість, а також створив анонімний Телеграм-чат. До нього залучив своїх «однодумців», які інформували «адміністратора» про помічену українську військову техніку.

Отримані відомості організатор агентурної групи передавав своєму куратору. Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами листування з агресором.

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників. Спецоперацію проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.