Скільки кораблів Чорноморського флоту РФ було потоплено — речник ВМС

ЗСУ руйнували третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ. Сили оборони ще спричинили значні пошкодження багатьом із них.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук під час брифінгу, передав його слова кореспондент “Інформеру”.

“Що стосується кількості одиниць, це 27 одиниць вражених разом з субмариною, з них 14 це такі помітні серйозні одиниці, різні класів, це і великі десантні кораблі і ракетні катери і субмарина і патрульний корабель. За нашими даними пошкодженими на ремонті залишається 15 одиниць, тобто від загальної чисельності близько 80 одиниць, можу сказати що третина знищена, досить багато пошкоджено”, — сказав речник.

Проте, за його словами, на морі все ще спостерігається значна присутність російських військових кораблів.

Це 10 ракетоносіїв, серед яких три підводні човни, 2 ракетних катери, кілька патрульних кораблів, сторожових кораблів. Тобто номенклатура ще досить велика і кількість досить велика. Так само у строю ще залишаються великі десантні кораблі в кількості 5 одиниць. Чотири, наприклад, зараз перебувають в ремонті після пошкоджень”, — наголосив він.