Сьогодні – 106 річниця Військово-Морського Прапора ЗСУ

В Одесі на флагштоку перед ОВА підняли прапор ВМС та провели урочисті заходи. Про це повідомляють у ВМС ЗС України.

Військово-морський прапор — це особливий прапор, який підіймають на військових кораблях різних країн, щоб показати національну приналежність.

В Одесі біля ОВА замайорів Військово-Морський Прапор ЗСУ (фото) — УСІ Online

Вперше українські прапори на кораблях Чорноморського Флоту у Севастопольській фортеці підняли 29 квітня 1918 року. Ця подія ознаменувала підпорядкування уряду УНР усього Чорноморського флоту, до складу якого пізніше доєдналися і морська піхота, і авіаційні підрозділи. В результаті цього Україна стала повноцінною морською державою.

В Одесі заходи до 106-й річниці прапору ВМС, було проведено біля ОВА та мерії. В них взяли участь представники Командування ВМС ЗС України на чолі з начальником штабу – заступником командувача ВМС ЗС України віце-адміралом Андрієм Тарасовим, представники Сил оборони України, місцевих органів влади та громадські активісти.

В Одесі біля ОВА замайорів Військово-Морський Прапор ЗСУ (фото). Читайте на  UKR.NET

Під час церемонії учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих внаслідок російської агресії, після чого курсанти Інституту ВМС Одеської морської академії провели військовий ритуал підняття Військово-Морського Прапору Збройних Сил України.

Крім Одеси, урочисті заходи відбулися у Києві, Запоріжжі, Фастові та Бучі, у військових частинах, на кораблях, катерах, суднах ВМС ЗС України, на причалах та біля військових меморіалів.

В Одесі біля ОВА замайорів Військово-Морський Прапор ЗСУ (фото) — УСІ Online

Джерело