Сьогодні на ОМКФ оголосять переможців конкурсу пітчингів українських кінопроектів

В межах Літньої кіношколи ОМКФ  відбувся майстер-клас про створення фільму в міжнародній копродукції за участі режисера Срджана Драгоєвіча, режисера стрічки “Небеса”, та продюсерки Біляни Прванович.

Билеты Фільм-переможець ОМКФ 2021

Фонди часто дають гроші на певні теми, які актуальні в певні роки, але я ніколи так не робив. Я завжди брав тему, яка мені дійсно цікава. Але багато режисерів використовують теми, які більше підтримуються фондом”, – розповів Срджан Драгоєвіч.

Ви ніколи не можете знати, це будете фестивальний фільм, чи фільм, на який будуть ходити і по 2 рази дивитися. Так само ми не знали, що деякі фільми будуть лежати в бункері по 2 роки через коронавірус”, – розповіла продюсерка Біляна Прванович.

Також свій майстер-клас провів український художник-постановник Влад Одуденко.

Ось наприклад э одна сцена зі стрічки «Плем’я», де герой з двору заходить в під’їзд, підіймається по сходах на четвертий поверх, якщо хто бачив, то там десь 7-8 хвилин, де він піднявся до кімнати та вбив чотирьох своїх знайомих підлітків тумбочками по головах… Але мало хто вірив що там все було дуже просто- це були бутафорські тумбочки, але Сергій Степанський зробив такий звук, що навіть була іллюзія що вони важки- бачите, ось така командна робота!” – поділився Влад Одуденко.

У межах професійної секції Film Industry Office відбулись пітчинги 12 українських кінопроєктів, які перебувають на стадії розробки. Переможців конкурсу буде оголошено cьогодні, 20 серпня.