Спортсмени Одещини завоювали 12 медалей на Європейських іграх

Спортсмени Одеської області завоювали 4 медалі на ІІІ Європейських іграх, які проходили в Польщі з 21 червня по 2 липня. Всього з сумою 3-х виступів на Євроіграх в їхньому активі 12 медалей.

МЕДАЛІ-2023

На ІІІ Європейських іграх Одеську область представили 12 спортсменів, які завоювали 4 медалі (2 золоті, 1 срібну і 1 бронзову). Вони виступали в 7-ми видах спорту (стендова стрільба, фехтування, карате, бокс, тхеквондо, легка атлетика і таїландський бокс).

Чемпіонами стали каратистка Анжеліка ТЕРЛЮГА (тренери – Денис МОРОЗОВ, Володимир ЗАРЕЦЬКИЙ) і тайбоксер Ігор ЛЮБЧЕНКО (тренери – Павло ЄВТУШЕНКО, Ганна ЄВТУШЕНКО), срібну медаль завоювала Аніта СЕРЬОГІНА (тренери – Олександр ТОНКОШКУР) у змаганнях з карате, бронзову – ще один представник Чорноморська легкоатлет Владислав ШЕПЕЛЄВ (тренери – Сергій ПОЛІНКОВ, Олександра СТАДНЮК) – у потрійному стрибку.

Lyubchenko final 12
anita silver 07

Для Анжеліки і Аніти це вже другі в кар’єрі медалі Європейських ігор: в 2019-му – вони завоювали срібну і золоту медалі відповідно. Відзначимо, що тоді саме ці спортсменки завоювали обидві медалі для Одеської області.

Спортсмени збірної України за підсумками ІІІ Європейських ігор завоювали 41 медаль (21 золоту, 12 срібних і 8 бронзових), посівши 3-е місце в загальнокомандному заліку. На першому місці Італія – 100 (35-26-39), на 2-му – Іспанія – 57 (21-17-19).

ЗА ЧЕСТЬ ОДЕЩИНИ

Ще в 4-х видах програми спортсмени Одеської області увійшли в топ-8.

У стендовій стрільбі Микола МІЛЬЧЕВ з Іриною МАЛОВІЧКО посіли 4-е місце в міксті, програвши лише одну мішень британцям. Одеський шабліст Андрій ЯГОДКА(тренер – Олександр ВАСЮТІН, Олександр Красовський)став 6-м в командному турнірі і 8-м в особистих змаганнях. У змаганнях з тхеквондо 7-е місце посіла Рената ПОДОЛЯН (тренер – Віктор ПОДОЛЯН).

Yagodka 25 06 021
Podolyan 01

ОДЕСЬКА ІСТОРІЯ ЄВРОІГОР

За підсумком виступів на 3-х Європейських іграх спортсмени Одеської області завоювали 12 медалей (5 золотих, 2 срібні, 5 бронзових). Вперше медалістами ігор стали Ігор ЛЮБЧЕНКО і Владислав ШЕПЕЛЄВ, а всього призерами ставали 9 спортсменів.

Відзначимо, що вперше були завойовані медалі в двох видах спорту в легкій атлетиці, яка постійно входить в програму Європейських ігор, і таїландському боксі, який дебютував в цих змаганнях. Всього медалі нашому регіону принесли 7 видів спорту, найбільш медальний з яких карате – 4 (по 2 золота і срібла). По 2 медалі – обидві золоті – у представників фехтування

А всього наш регіон на Європейських іграх представляли 30 спортсменів: єдиний, хто взяв участь у всіх 3-х ЄІ, уславлений майстер стендової стрільби Микола МІЛЬЧЕВ.

Джерело