Судові справи навколо танкеру “Делфі” тривають

Південно-західний апеляційний господарський суд Одеси 20 липня розглянув скаргу на рішення Господарського суду Одеської області про визнання танкера Delfi власністю Держави Україна і прийняв рішення – закрити виробництво, ініційоване компанією Mister Drake PC, яка вважала передачу судна Кабміну України незаконною. Про це повідомляє  Ізбірком.

«Під час слухання справи представник Кабміну України Владислав Божко звернувся до суду з клопотанням про припинення апеляційного провадження, оскільки в представленому документі фігурує юридична особа з іншою назвою», – зазначили в суді.

Суд встановив, що адвокат, згідно з наданими документами, не має повноважень представляти інтереси колишнього судновласника – компанії Mister Drake PC і прийняв рішення про закриття апеляційного провадження.

Адвокат Іван Білоус заявив, що звернеться до суду з новою апеляцією на рішення Господарського суду Одеської області про визнання незаконною передачу танкера Delfi у власність Держави Україна. А помилка в наданому суду ордері “є технічною”, оскільки скарга була підготовлена в дуже стислі терміни.

Також Господарський суд Одеської області відкрив провадження у справі до судновласника Delfi про відшкодування збитків у розмірі більш ніж 7 мільйонів гривень.

Прокуратура Одеської області розслідує можливу провину посадових осіб капітанії Одеського морського торговельного порту у аварії бункерувальника Delfi на одеському пляжі.