Тривоги на Одещині через балістику: чому росіяни стали частіше їх використовувати

Військові РФ частіше використовують балістичні ракети, розташовані в тимчасово окупованому Криму, для завдання ударів по Україні, повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, полковниця Наталія Гуменюк.

Як передав її слова з телемарафону кореспондент “Інформеру”, ворог змінює свою тактику, використовуючи балістику, яка є складною мішенню для української ППО. Це спонукало їх скеровувати удари в глибину території України, а не обмежуватися лише найближчими для Криму регіонами.

Вона також наголосила, що українські військові мають інформацію про кількість систем противника і слідкують за їхніми діями, а сигнали повітряної тривоги стають наслідком цієї активності.

Щодо ситуації в Чорному морі, Гуменюк зазначила, що ворожі ракетоносії готові до використання, оскільки вони швидко можуть бути введені в бойову готовність.

Вона також підкреслила, що російські сили можуть мати достатній арсенал ракет «Калібр», а після зміни керівництва Чорноморського флоту РФ можуть шукати шляхи для зміцнення своєї позиції на морі, включаючи можливість атаки з бухти.