Цього літа дитячі оздоровчі заклади на Одещині не працюватимуть

Більшість з них не відповідають вимогам безпеки. Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної військової адміністрації.

“З урахуванням загроз ракетно-бомбових ударів, незахищеності узбережжя від загроз з моря, відсутності бомбосховищ, обладнаних підвалів, укриттів, транспорту для евакуації дитячі оздоровчі заклади на Одещині працювати не будуть”, – зазначила Дементьєва.

Вона додала, що найпотужнішими надавачами послуг з оздоровлення та відпочинку дітей цього літа будуть Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська та Хмельницька області.

Вона також додала, що за кошти державного бюджету у міжнародному дитячому центрі “Артек” та українському дитячому центрі “Молода гвардія” зможуть відпочити діти з малозабезпечених родин, які проживають у зоні бойових дій, на кордоні з російською федерацією або на територіях, які були окуповані. Це родини, які проживають у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській та Київській областях.

Також зараз розробляються програми співпраці для забезпечення відпочинком українських дітей за кордоном, а саме у Португалії, Іспанії, Норвегії, Японії, Чехії та Польщі. На відпочинок за кордоном можуть розраховувати діти багатодітних родин, малозабезпечених родин, діти з інвалідністю, які здатні себе обслуговувати та діти, зареєстровані як внутрішньо переміщенні особи.

Вона також додала, що на Одещині працює програма виділення 20 тисяч гривень на відпочинок дітей з родин військовополонених Одещини. Для отримання грошей батькам дитини потрібно звернутися до обласного центру допомоги ветеранам війни.