Цього року на боротьбу з COVID-19 у школах Одеси виділили 832 тис грн

У 2021-му році на закупівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекторів для закладів середньої освіти м. Одеси виділили 832 тис грн . Про це повідомляє StateWatch із посиланням на відповідь департаменту освіти та науки Одеської міської ради.

Кошти у сумі 832 тис грн було виділено за рахунок бюджету міста Одеси. Кошти державного бюджету для закупівель медичних масок, дезінфікуючих засобів для обробки рук і шкіри, для обробки поверхонь задля створення безпечних умов здобуття загальної середньої освіти у 2021 році департаменту освіти і науки Одеської міської ради не передбачені.

У 2020 році кошти державного бюджету на забезпечення учасників освітнього процесу міста Одеси засобами індивідуального захисту також не виділялись.

Водночас департаментом освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації були передані департаменту освіти та науки Одеської міської ради дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри, для обробки поверхонь задля створення безпечних умов здобуття загальної середньої освіти у закладах освіти комунальної власності територіальної громади м. Одеси на загальну суму 13,8 млн грн.

Коронавирус предотвращение. медицинские маски, перчатки и дезинфицирующее  средство для рук гель, вид сверху. коронавирус защита | Премиум Фото

Окрім того, обсяг коштів бюджету міста Одеси, витрачених для закупівлі засобів індивідуального захисту для учасників освітнього процесу у 2020 році склав 18,3 млн грн.

Тобто загальна сума коштів, витрачених на боротьбу з COVID-19 у школах Одеси у 2020 році склала 32,15 млн грн, що у 39 разів перевищує обсяг виділених на 2021 рік коштів.

В Одесі функціонують 124 заклади загальної середньої освіти із загальною кількістю у 4 319 класних кімнат. У 2020/2021 навчальному році в школах Одеси вчаться 106 901 учнів та працюють 6 469 педагогів.