У грудні одеситам нарахували 700 тисяч гривень штрафу за нахаббуди

Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у грудні 2021 року перевірив 49 об’єктів будівництва та оштрафував порушників на 700 тисяч гривень. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook директор департаменту Олександр Авдєєв. За його словами, фізичних осіб оштрафували на 446 тисяч 250 грн, а юридичних – 323 тисячі 251 грн.

Серед фактів перевірки робіт:

  • Самочинні будівельні роботи ТОВ «ОДЕСА РІЕЛТІ ЦЕНТР» з реконструкції  нежитлової будівлі на Катерининській, 19 шляхом влаштування котловану на прибудинковій території загального користування, яка належить територіальній громаді міста та  пальового монолітного залізобетонного фундаменту в рівні підвалу. За словами Олександра Авдєєва, це вже третя спроба приватника будувати нахаббуд.
  • Житловий комплекс “Золоті стовпи”, що відноситься до небезпечних інвестицій, адже будується без дозвільних документів.
  • Будівництво двосекційного 12-ти поверхового житлового будинку, будівельний № 55 за адресою: ж/м ім. Котовського, мкр. ІІІ-4-1, в межах вулиць Академіка Сахарова, Академіка Заболотного, Дніпропетровська дорога, Марсельська. За результатами перевірки встановлено, що на об’єкті не належним чином та не в повному обсязі здійснюється ведення виконавчої документації, а також будівництво будинку ведеться з відхиленням від затвердженої проектної документації та робоча документація не відповідає затвердженому проекту.

Для порівняння: у листопаді 2021 року Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради перевірив 69  об’єктів будівництва та оштрафував порушників на 2,7 мільйона гривень.

Джерело – Ізбірком.