У Мінрегіоні погодили нову схему теплопостачання Одеси

Міністерство розвитку громад та територій України погодило нову схему теплопостачання Одеси, яку розробили минулого року. Про це повідомила директорка комунального підприємства “Теплопостачання міста Одеси”  Ганна Позднякова, – передає Ізбірком.

Схему розробив відокремлений підрозділ “Київський обласний експертний центр енергоефективності” ДП “Київоблбудінвест” за замовленням комунального підприємства за 17,5 мільйонів гривень. У червні 2020 року центр виграв тендер. 

До того в березні Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» оголосило повторний тендер для пошуку компанії, якій заплатить за розробку та затвердження схеми теплопостачання міста.

Як пояснила тоді ІзбірКому директорка КП Ганна Позднякова, без розробки схеми теплопостачання неможливо було розрахувати обсяги інвестицій, необхідних для модернізації.

«Можете запитати будь-якого фахівця. Ці розрахунки ніхто і ніколи зробити не зможе доти, доки не буде розроблена схема теплопостачання. Ми зараз пишемо до неї техзавдання, і в лютому проведемо тендер на її розробку. Що таке схема теплопостачання? Це розрахунок гідравлічної системи, виробничої частини, і потім робиться кошторис і зрозуміла сума інвестицій», – пояснилатоді керівниця КП.

Розробники схеми теплопостачання Одеси завершили роботу над нею у грудні 2021 року, тоді ж схему вже обговорили на підприємстві “Теплопостачання міста Одеси”.