У міжнародному аеропорту «Одеса» стартувала третя черга реконструкції

При цьому з державного бюджету на завершення другої черги і початок робіт по третій у 2021 році виділено 703 мільйони гривень, – інформує Голос України.

Проект третьої черги включає в себе будівництво магістральної руліжної доріжки і можливість подовження з 2800 до 3200 метрів і більше щойно збудованої і навіть не введеної ще в експлуатацію нової злітно-посадкової смуги.

Нову магістральну руліжну доріжку будуватимуть у кілька етапів на місці старої ЗПС. Нині розпочинається геодезична розбивка території.

Реальне будівництво стартує тільки після завершення введення в експлуатацію нової злітної смуги. Після цього стару повністю знесуть, а на її місці збудують руліжні доріжки шириною 30 метрів із залізобетону. Загальна товщина бетонного покриття становитиме майже метр, технологія будівництва – така сама, як і при будівництві нової злітної смуги.

Аэропорт Одесса. Информация, фото, видео, билеты, онлайн табло.

Загальна вартість проекту третьої черги – 932,4 мільйона гривень. Відсутню суму виділятимуть з держбюджету найімовірніше вже наступного року. Нагадаємо, раніше, під час початку будівництва ЗПС у 2017-м, її вартість оцінювалася у 1,67 млрд грн.