У Саратському районі зафіксували приплив нафти у випробувальній свердловині

Компанія “Укрнафтінвест” вийшла на новий етап розвідувальних робіт в Одеському нафтогазоносному регіоні. Так, у Саратському районі свердловина №4 “Сергіївська” при першому ж випробуванні отримала приплив нафти.

Про це повідомляє пресслужба BGV Group Management.

Нині свердловина проходить випробування перспективних горизонтів, результати яких можуть лягти в основу нафтовидобування на півдні Одещини вже в наступному році. Про перспективи та особливості видобутку нафти та газу в Одеській області розповів під час свого виступу у рамках Odesa Offshore Conference 2021 Мирон Фірман, головний геолог ПрАТ “Науково-виробничий концерн “Укрнафтінвест”, який входить до інвестиційної групи BGV Group Management.

Мирон зауважив, що розвідувальні роботи в Одеському регіоні ведуться уже давно — протягом 70 років. Цілеспрямоване пошукове буріння на Саратській площі проводилось, починаючи з 1970-х років, а Східносаратське родовище відкрите в 1983 році. Проте до сьогодні ні приватні інвестори, ні державні компанії так і не змогли досягнути етапу промислового видобування нафти і газу. Із приходом у регіон BGV Group Management — реального інвестора з провідними технологіями — вдалося отримати перші позитивні результати та перейти на новий розвідувальний етап. Усього за 2 місяці було організовано і проведено спорудження першої розвідувальної свердловини на нафтоносній ділянці у Саратському районі, а вже на початку вересня одеська свердловина №4 “Сергіївська” отримала приплив нафти.

” Через кілька місяців ми отримаємо результати і зможемо уточнити запаси нафти. І вже після цього зрозуміємо, скільки потрібно буде свердловин і які потужності нам необхідні “, — зазначає Мирон Фірман, головний геолог ПрАТ “НАК “Укрнафтінвест”.