У ВМС пояснили, чому Росія розосередила Чорноморський флот по інших портах

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук зазначив, що на сьогодні є зміна загальної ситуації — Чорноморський флот РФ розосереджено серед інших пунктів базування.

Якщо у них основна військово-морська база знаходиться в місті Севастополь, то зараз ми спостерігаємо відведення значної кількості кораблів до інших пунктів базування: Феодосія, Новоросійськ”, — зауважив речник, додав його слова коресподент “Інформеру” з брифінгу.

За його словами, цьому є кілька основних причин, серед яких вже тривалий час флот РФ використовує для агресії проти України лише ракетоносії. Тобто решта кораблів не бере участі в бойових діях, але вони ризикують їх втратити через наші дії.

“Так, звісно, це є результатом роботи Сил оборони і безпеки України, що Чорноморський флот так званої Російської Федерації не може почуватися у повній безпеці у своїх пунктах базування, зокрема у нашому Севастополі”, — підкреслив Плетенчук.

Водночас він наголосив, що це не суттєво змінюється загальна ситуація. Також не зменшуються ризики ракетних ударів по Україні.