У Вознесенську за кошти ЄС модернізують лікарню. Відео

У Вознесенську завершують реалізацію проєкту «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні міста». Впроваджує проєкт із 2015 року Міжнародна громадська організація «Фундація польсько-української співпраці ПАУСІ». Ця компанія є посередником між Європейським Союзом та Вознесенською міською радою.

У рамках фінального етапу модернізації Вознесенської лікарні розпочали процедуру вимірювання результатів проєкту, який фінансують за гроші Євросоюзу.

Щоб зменшити енергоспоживання в будівлях Вознесенської міської лікарні до 62%, тут  замінили системи електропостачання, встановили світлодіодне освітлення, нову систему вентиляції, нову систему опалення, замінили вікна й двері, утеплили фасади та горища. Ця лікарня є центральною для Вознесенського госпітального округу.

Кольори фасаду будівлі обирали жителі міста з трьох запропонованих варіантів під час електронного голосування.

Роботи з модернізації закладу розпочали в рамках плану дій сталого енергетичного розвитку міста, який розробили в 2008 році. Вознесенськ — одне з перших міст України, план дій якого затвердила Єврокомісія. Бюджет проєкту – понад  800 тисяч євро. Окрім грошей Євросоюзу, 200 тисяч євро – співфінансування з бюджету Вознесенська.

Проєкт «Зменшення енергоспоживання в будівлях лікарні міста Вознесенськ» Євросоюз фінансує в рамках «Програми Демонстраційні проєкти Угоди мерів».  «Угода мерів» – це європейська ініціатива, що охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність і нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Підписанти Угоди зобов’язані скоротити викиди вуглецю щонайменше на 20% до 2020 року.

Автор – Т. Бакоцька