Українське зерно буде важче зберігати, якщо в ЄС деякі країни не змінять думку щодо імпорту

Українські аграрії можуть зіткнутися з проблемами зберігання агропродукції, якщо низка країн ЄС не змінить думки щодо імпорту нашого зерна.

За словами генерального директора Української аграрної конфедерації Павла Коваля, поки аграріям вистачає елеваторів. Зараз триває збір соняшника. Ще не були вивезені усі об’єми ранніх культур – ріпаку, ячменю та озимої пшениці.

Якщо Польща, Болгарія та Словаччина не змінять свого рішення щодо заборони імпорту українського зерна,  ми все одне буде користатися транзитом через їх територію. Працюють порти Дунаю, працюють залізничний та автомобільний транспорт. Якщо не буде додаткових перешкод, транзит буде відбуватися через польські порти. Це буде довше, і тому у жовтні та листопаді можуть виникнути проблеми зі складськими приміщенням, тому що урожай цього року на рівні минулого, або навіть більше”, – зауважив Павло Коваль, передав його словами кореспондент “Інформеру”.

За його словами, ці проблеми можна подолати, як минулої зими. Наприклад, торік для зберігання агропродукції використовувалися тимчасові склади, полімерні рукави тощо.