Українські військові підбили російський крейсер “Москва”

Українські військові підбили російський крейсер “Москва” ракетами “Нептун”, завдавши серйозних пошкоджень. Про це заявив голова Одеської ОВА Максим Марченко.

“Підтвердили, що ракетний крейсер “Москва” сьогодні пішов саме туди, куди його послали наші прикордонники на острові Зміїний. Ракети “Нептун”, які стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень”, – повідомив Марченко у Телеграмі.

Одеська ОВА: українські військові підбили російський крейсер

Як зазначає Курс України, саме ракетний крейсер “Москва” погрожував захисникам острова Зміїний, після чого був посланий набагато далі.

Крейсер “Москва” входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів Чорноморського флоту ВМФ Росії. Корабель оснащений ракетами “Вулкан”, “Форт”, артилерією, зенітним, протичовновим, мінно-торпедним озброєнням може розмістити на своєму борту один вертоліт.

В той же час, приховуючи обставини, у міноборони Росії повідомили, що на флагмані Чорноморського флоту крейсері “Москва” здетонував боєзапас, внаслідок чого корабель отримав серйозні пошкодження. Про це, зокрема, пише Дойче Велле.

“Внаслідок пожежі на ракетному крейсері “Москва” здетонував боєзапас. Корабель отримав серйозні пошкодження. Екіпаж повністю евакуйовано”, – йдеться у повідомленні міноборони РФ у ніч на четвер, 14 квітня. Причини пожежі встановлюються, додали у відомстві.

Про пожежу на кораблі повідомив і радник голови Офісу президента України Олексій Арестович. В інтерв’ю Марку Фейгіну він іронічно зауважив, що з “Москвою” “трапилася якась неприємна несподіванка”.