Український парламент розгляне законопроект з питань децентралізації

Законопроект про внесення змін до Конституції в частині децентралізації включений до порядку денного Парламенту, – повідомляє Одеський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) включений до порядку денного дев’ятої сесії Парламенту.

Про це повідомив Руслан Князевич, Голова Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя у відповідь на лист Української асоціації районних та обласних рад, що був розроблений на вимогу Резолюції XVII Всеукраїнської наради семінару для представників органів місцевого самоврядування у якому виражалася підтримка першочерговим децентралізаційним нормативним актам.

Так, відповідно до Парламентської Постанови про порядок денний дев’ятої сесії від 18 вересня, важливий децентралізаційний Законопроект має бути розглянутим.

Нагадаємо, щоб підтримати зміни до Конституції України, свої голоси мають віддати щонайменше 300 депутатів. Станом на сьогодні Законопроект попередньо схвалений із урахуванням висновку Конституційного Суду.

У разі прийняття Законопроекту, буде введена посада префекта, при обласних та районних радах створюватимуться виконавчі комітети, а система адмінтерустрою складатиметься з громади, району, регіону.