В Арцизі стерилізують 100 безпритульних собак

Арцизьке комунальне підприємство “Благоустрій” підписало договір з харківською громадською організацією “Зооконтроль” на проведення стерилізації 100 безпритульних собак.

Про це повідомляє прес-служба Арцизької міської ради.

В рамках проєкту фахівці харківської організації мають до 21 листопада поточного року щепити проти сказу і провести біостерилізацію 100 безпритульних собак. У вартість послуг також входить вилов безпритульних тварин, їх транспортування, проведення ветеринарної обробки, щодобовий огляд, післяопераційне утримання, забезпечення кормами, водою.

Після проведення операції тварин будуть повертати на місце вилову. Кожного хвостатого пацієнта ветеринар чипуватиме спеціальним ідентифікатором – мікрочипом, а також зареєструє в електронній базі виконавця. Ця база надалі допоможе арцизським комунальникам чітко ідентифікувати тварин, проводити облік популяції та контролювати щорічну дату повторної вакцинації тварин від сказу.

Нагадаємо, раніше на сесії Арцизької міської ради депутатами було затверджено програму з регулювання чисельності безпритульних тварин в громаді. Програмою передбачено відлов, стерилізацію та подальше повернення тварини у місця вилову для вільного безпритульного проживання у міському середовищі. Для реалізації Програми з місцевого бюджету виділено 300 тис. грн.