В Чехії випустили аудіокнигу – різдвяну казку одеситки

На порталах аудіокниг Чехії вийшла предноворічна історія “Товариство загублених рукавичок” письменниці та художниці з Одеси. Наразі книга доступна чеською та українською мовами в супроводі авторської музики, створеної  в Празі, повідомляє  Українка в Чехії.

“Товариство загублених рукавичок” – це історія для всієї родини про пошук своїх  в чужому місті. Уявіть, одного разу Маленька Синя Рукавичка задивилась на вітрину книжкового магазину та загубилась. В пошуках Своєї Дівчинки вона зустрічає дивних та цілком знайомих міських мешканців, які зовсім не такі, якими виглядають на перший погляд.  Вона стикається з розчаруваннями, життєвими втратами та дізнається, як пережити важкі часи та віднайти себе та своїх.  А коли здається, що вже нічого не можна змінити то… трапляється диво. А як же без дива в зимовій казці!

Авторка історії – Оксана Маслова,  письменниця та драматургиня з України. Драматургічні тексти Оксани перемагали на міжнародних та національних конкурсах-фестивалях сучасної драми, її казки оживали на сценах українських театрів.  До речі, 27-го та 28-го грудня можна побачити одну з казок Оксани на сцені Театра Юного Глядача ім. Олеші – це “Бал Чорного моря”.

“Товариство загублених рукавичок” Оксана вигадала для своєї донечки, яка дуже засмутилась, коли загубила свою улюблену рукавичку. З особистої розради ця історія перетворилась на дещо, що зачаровує та дарує надію.

“Для мена ця історія – це спосіб подарувати тепло та надію, зігріти всіх в ці важкі часи. Вдячна видавництву та всій команді за таку можливість”, – зазначає Оксана Маслова. 

Наразі історія доступна в аудіо-форматі – чеською  та  українською мовами.

Історію чеською мовою озвучила Андреа Ельснерова – популярна чеська актриса театру та кіно, за свою роботу номінована на престижну кінонагороду “Чеський лев”, володарка “Золотого глобусу”. Історію українською мовою озвучила сама авторка, Оксана Маслова. 

Музику для книги створив композитор та музикант Аляксандр Ясинський в Празі, режисером аудіо-книги виступив харків’янин Роман Жиров.  Ілюстрацію – одеська художниця Ірина Потапенко. Видало книгу видавництво Tembr,  Euromedia Group a.s.

“Euromedia Group a.s. вважає важливим висловити підтримку Україні та висловити солідарність з нашими колегами та їхніми родинами, які дуже постраждали від воєнного стану, – підкреслюють видавці. – Наша компанія пожертвувала 500 000 чеських крон Чеському Червоному Хресту та Člověk v tísnі на допомогу Україні. Euromedia Group a.s. також допомагає проєктам підтримки біженців у Чехії”.

Джерело