В Естонії відбувся гала-концерт Одеської опери

Наприкінці червня на Співочому полі Вільянді (Естонія) відбувся гала-концерт Одеської опери “Suveooper 4.0” на запрошення художнього керівника мистецького форуму “Літня опера Вільянді” Юрі Лейтена.

Під орудою заслуженого артиста України Ігоря Чернецького на сцені Співочого поля виступили знані у світі солісти Одеського національного академічного театру опери та балету: заслужені артисти України Владислав Горай та Дмитро Павлюк, Анна Литвинова, Марина Наймитенко, лавреат числених міжнародних конкурсів Віталій Білий, а також запрошений соліст Одеської Опери та соліст Національної опери України ім. Т. Г. Шевченка – заслужений артист України Олег Злакоман.

Супроводжував виступ українських митців Естонський молодіжний симфонічний оркестр.

У програмі концерту прозвучали найпопулярніші арії з опер “Кармен” та “Шукачі перлів” Ж. Бізе, “Севільський цирульник” Дж. Россіні, “Дон Жуан” В. А. Моцарта та інші.

Справжньою окрасою у яскравому намисті “Suveooper 4.0” стала українська музика. Особливо проникливо та яскраво під мирним небом Естонії звучали арії з першої української опери “Запорожець за Дунаєм” С. Гулака-Артемовського, “Назар Стодоля” К. Данькевича та народні мелодії. У виконанні Естонського молодіжного симфонічного оркестру прозвучала також “Мелодія” М. Скорика.

“Слава Україні! Героям Слава!” – саме такими словами, які в цей вечір промовляли естонська публіка, завершилася “Літня опера Вільянді” за участю українських митців. У планах на майбутнє – запросити до Естонії повний склад трупи Одеської опери та продовжити співпрацю з Україною.

Джерело