В Одесі буде світло двічі по дві години на добу

5 лютого ДТЕК передав Одесі 15 потужних генераторів для критичної інфраструктури. До них буде перепідключено з електричної мережі низку соціально важливих об’єктів. Так енергетики розвантажать мережу, а вивільнену потужність спрямують на потреби побутових споживачів. Це довзолить забезпечувати світлом житлові будинки Одеси та Одеського району двічі на добу по 2 години. Про це повідомляють ДТЕК Одеські елетромережі.

Возможно, это изображение 2 человека и на открытом воздухе

Генератори надали ДТЕК Київські електромережі, ДТЕК Київські регіональні електромережі та, власне, ДТЕК Одеські електромережі. Від них буде заживлено водоканал, пункти теплопостачання та інші соціально важливі об’єкти. Також допомогу з генераторами надало Міністерство енергетики та ДСНС.

Возможно, это изображение 1 человек
Возможно, это изображение на открытом воздухе

Загалом в найближчі два дні Одесі передадуть близько 65 потужних генераторів.Це дозволить розвантажити електричну мережу. Вивільненої потужності вистачить, щоб вже сьогодні забезпечувати світлом побутових споживачів в Одесі та Одеському районі кожні 2 години через 8 годин без світла.

Наразі це той максимум, яким може забезпечити все наявне та справне енергетичне обладнання регіону. Коли в місто будуть доставлені всі генератори – перерва в електропостачанні одеситів почне скорочуватися.