В Одесі черговий російський пропагандист опинився на лаві підсудних

В Одесі поліцейські відправили на лаву підсудних ще одного пропагандиста «російського миру».

Так, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт відносно 41-річного жителя Одеси за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Проросійськи налаштований містянин у місцевому закладі харчування закликав присутніх підтримати владу країни-агресора, називав війну в Україні «визвольною спецоперацією», а Одесу – споконвічно російським містом. Чоловік запевняв людей, що з настанням «кремлівського режиму» в Одесі покращиться рівень життя.

У колабораційній діяльності одесита викрили співробітники відділення поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1.

«На підставі зібраних доказів дізнавачі поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України та публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора. Визнавши зібрані в ході дізнання докази достатніми, поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду», — повідомив начальник сектору дізнання територіального підрозділу поліції Сергій Харламбов.