В Одесі допоможуть закупити генератори у багатоповерхівки

Питання вирішать до 30 листопада.

В Одесі планують виділити кошти на компенсацію 70% вартості генераторів для ОСББ та житлових кооперативів. Відповідне рішення мають ухвалити на сесії міськради.

Про це повідомив депутат Одеської міської ради Олег Звягін на своїй сторінці у Фейсбук.

На бюджетній комісії наголосили, що закупівля генераторів допоможе живити котельні та помпи для води та, залежно від потужності, ліфт, а також надасть змогу мешканцям багатоквартирних будинків принаймні підзарядити мобільні пристрої.

“Вже розглянули і запропонували винести на сесію міської ради проєкт, щодо співфінансування закупівлі генераторів для домів ОСББ та ЖБК, думаю, що ще можуть бути деякі зауваження та правки, але в приблизно такому вигляді він буде на сесії”, — зазначив депутат.

На співфінансування програми з закупівель генераторів пропонується виділити 10 мільйонів гривень до кінця цього року та 30 мільйонів наступного.

Допомога для ОСББ

Як отримати компенсацію

  • купити генератор
  • звернутися до райадміністрації з усіма чекам та документами

Які потрібно документи

  • заява на часткове відшкодування вартості приладу;
  • завірена копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;
  • копія протоколу співвласників багатоквартирного будинку про вибір управителя будинку (подається Управителем у разі якщо в будинку не створено ОСББ/ ЖК);
  • завірена копія видаткової накладної на придбання приладу.

Будинок отримає компенсацію 70% вартості (але не більше, ніж 100 тисяч гривень на дім). Слід акцентувати, що будинки, які обслуговуються керуючими компаніями у ЖКС, не можуть брати участь у програмі, бо вони не вважаються юридичними особами.

Також наголосимо, що такий проєкт запустили у деяких великих містах України. Зокрема, у Львові та Дніпрі, де за кошти міських бюджетів планують відшкодувати 50% та 75% вартості генератора.