В Одесі навчають дбати про ментальне здоров’я

 12-13 вересня 2023 року в Центрі реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку для працівників та дорослих підопічних пройшли тематичні тренінги щодо підвищення стресостійкості в умовах війни: «Як зберегти ментальне здоров’я та запобігти стресу» і «Як дбати про емоційну стійкість». Також учасники ознайомилися з матеріалами, викладеними в «Аптечці психологічної самодопомоги». Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

Заходи були проведені командою професійних фахівців Центру, до якої увійшли: практичні психологи, лікар-невролог, лікар-психіатр та лікар-психотерапевт. Для поважних студентів «Університету третього віку» та підопічних територіальних центрів соціального обслуговування Київського та Приморського районів були організовані цікаві заняття з використанням матеріалів та застосовуванням простих технік Програми.

Протягом вересня 2023 року фахівці Центру соціальних служб Одеської міської ради провели для мешканців мікрорайону «Жевахівський» тренінг «Профілактика та подолання стресу у повсякденному житті» та семінар-практикум для психологів і фахівців із соціальної роботи. На семінарі обговорювалися шляхи імплементації соціальних послуг у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Також з метою ознайомлення працівників та відвідувачів комунальних установ соціальної сфери з питаннями підтримки ментального здоров’я на інформаційних стендах постійно оновлюються матеріали Програми «Ти як?». Крім того, на сторінках у соціальній мережі  Facebook створюються власні публікації з посиланням на інтернет-ресурси або робляться репости публікацій, які розміщені на платформах Програми.