В Одесі організатора терористичної групи засудили на 15 років

В Одесі засудили на 15 років ув’язнення організатора групи, що мала здійснювати теракти в Херсонській області. Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

За підтримки публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду мешканця Одеси засуджено за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що в грудні 2015 року засуджений, перебуваючи у тимчасово непідконтрольному Україні Луганську, створив терористичну групу, з метою вчинення терактів на території м. Херсон та Херсонської області.

Серед своїх знайомих злочинець підшукав виконавців задуму, які повинні були фотографувати та фіксувати на відео адміністративні об’єкти, будівлі правоохоронних органів та пенітенціарних служб України, розміщені на території Херсона, а також придбати зброю та боєприпаси для терористичних актів.

Протиправну діяльність злочинної групи припинили співробітники СБУ, внаслідок чого злочинний план не був доведений до кінця.

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.