В Одесі остаточно демонтували частину під’їзду дев’ятиповерхівки, зруйновану дроном

У Одесі завершено демонтаж частини крайнього під’їзду у дев’ятиповерховому будинку на проспекті Добровольського, 134, що постраждав від російського дрона, що влучив у будівлю 2 березня.

Після завершення демонтажу підрядники залишили будівельний майданчик, але вже готуються до наступного етапу – розгортання посту Муніципальної варти з метою запобігання мародерству на місці. Одночасно розробляється проєкт капітального ремонту пошкодженої частини будинку.

Фото: Одеська міська рада

Представники міськради додали, що після затвердження технічного звіту з місця події мешканці будуть мати змогу подавати документи на компенсацію за програмою “єВідновлення”. Також після обстеження залишеної частини будинку фахівці вважають проживання там безпечним.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов висловив надію, що найближчим часом жителі зможуть повернутися у свої домівки, хоча деякі комунікації, такі як ліфт та газ, поки не будуть працювати. Процес підключення комунікацій буде поступовим та індивідуальним, а всі муніципальні служби залишаються на зв’язку з мешканцями будинку.

Джерело