В Одесі п’ять вулиць отримали нові назви

П’ять вулиць в Одесі отримали нові назви на честь військових, які були нагороджені державною нагородою “Герой України”.

Раніше ці назви були затверджені історико-топонімічною комісією міськради, але не були схвалені на сесії. Зокрема:

  • Вулицю Бочарова тепер називають ім’ям В’ячеслава Бувалкіна, майстра-сержанта СБУ, який загинув 20.03.2022 року. Цей Герой України мав на собі ордени “За мужність” І, ІІ, ІІІ ступенів і захищав Україну з 2014 року.
  • Вулиця Махачкалінська названа на честь Віталія Блажка, майора, командира снайперської групи ОЗСП “Азов”, який загинув 08.05.2022 року в бою за Маріуполь. Герой України, він також мав ордени “За мужність” І, ІІ, ІІІ ступенів і боронив Україну з 2014 року.
  • Вулиця Каманіна тепер має ім’я Валерія Самофалова, матроса ВМС ЗС України, 137 ОБ морської піхоти, який загинув 18.03.2022 року у Миколаєві. Цей Герой України в історії російсько-української війни збив три російські гвинтокрили Мі-35 за допомогою ПЗРК “Ігла”.
  • Вулиця Марії Демченко тепер має ім’я Дениса Максишка, старшого лейтенанта, командира батареї 28 ОМбР, який загинув 14.03.2022 року у селі Прибузьке на Миколаївщині. Герой України, він також захищав Україну з 2014 року.
  • Вулиця Якутську перейменували на честь Ігоря Бедзая, полковника, заступника командувача ВМС з авіації, який загинув 7 травня 2022 року під час операції зі звільнення острова Зміїний.

Джерело