В Одесі планували концепцію навчань “Сі-Бриз-2021”

В Одесі відбулась конференція з планування концепції українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021» за участю 9 країн.

«Зазвичай ця конференція відбувається в Неаполі у штабквартирі 6-го флоту, але у зв’язку з коронавірусом її проводили за допомогою відеозв’язку», – розповідає заступник керівника навчань «Сі Бриз» полковник Олександр Орехов, повідомляє АрміяInform.

«Те, що навчаннями цікавляться нові країни, зокрема Японія, свідчить, що вони набувають популярності. Це важливо для української сторони, оскільки з 1997 року навчання «Сі Бриз» є головним міжнародним заходом підготовки ВМС ЗС України. Вони стали основою підвищення рівня взаємосумісності національного флоту з силами країн-партнерів, удосконалення вишколу та готовності до спільних дій за стандартами НАТО».

Під час заходу учасники попередньо обговорили час та місце проведення українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021», навчальні цілі та перелік країн, які будуть запрошені до участі, проєкт сценарію та систему управління залучених до них сил.

«Було проведено детальний аналіз результатів навчань «Сі Бриз – 2020», вироблено концепцію на наступний рік. Також визначили, які завдання має відпрацювати корабельний склад, морська піхота, авіація тощо», – зазначив полковник Олександр Орехов.

Чергова плануюча конференція відбудеться в січні 2021 року.