В Одесі поділилися деталями про новий навчальний проєкт щодо житлового фонду

В Україні з 30 серпня стартує набір учасників на проєкт «Розвиток трудового потенціалу для України». Його метою є допомогти громадянам освоїти нову професію у сфері управління та комплексного обслуговування житлового фонду.

Як зауважив кореспондент “Інформеру” з брифінгу, загалом планується набір 50 людей. Всього будуть три групи, дві з яких навчатимуть цього року, а третю — у 2024. Зокрема фахівців будуть підготовлювати за професією «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Навчання триватиме менш як місяць на безоплатній основі. Тренінги будуть у форматі онлайн, зокрема для подальшого працевлаштування та конкурентоспроможності на ринку праці. Утім для професійної атестації знадобляться виконати певні вимоги, передбачені законодавством.

Ольга Максименко, президентка Громадської спілки «Експерта Міжгалузева Асоціація України» (ЕМАУ), провідна викладачка Навчального центру «ЕМАУ-Академія», зауважила, що пріоритетом під час набору груп будуть внутрішньо переміщені особи або ті, хто не мають роботу. Утім розглядати будуть все одно усі заявки.

Проєкт реалізують ГО «Міжнародна фундація розвитку» за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України».