В Одесі презентували нову скульптуру художника Михайла Реви (фото)

27 квітня на Думській площі в Одесі відбулася презентація тимчасової експозиції скульптури відомого українського художника Михайла Реви. На місці побував кореспондент «Інформеру», який поспілкувався з автором.

Цей артпроєкт став результатом міжнародної співпраці з італійськими дизайнерами Антоніо Батталья і Марко Андреоні з бренду Il Barberia, а також з музикантом Алексом Сіно, лауреатом премії Latin Grammy.

Фото: «Інформер»

Михайло Рева представив свою нову роботу — скульптуру “ПРОЗРІННЯ” або “EPIPHANY”, виготовлену зі сталі і міді, яка символізує очкування та сподівання на перемогу і мир. Водночас італійські дизайнери створять окуляри, кошти від продажу яких підуть на допомогу Україні.

Фото: «Інформер»

Композиція є частиною його більшого дослідження викликів, викликаних війною, і має на меті за допомогою візуального мистецтва розповідати про злочини війни.

Фото: «Інформер»

На заході також було оголошено, що скульптуру невдовзі перевезуть до Венеції, де вона буде представлена на підписанні міжнародної угоди з ЮНЕСКО про відновлення історичних об’єктів в Одесі.