В Одесі пройде безоплатне обстеження на ВІЛ та гепатит

Одеська міська рада поширила запрошення мешканцям Перлини біля моря безкоштовно пройти обстеження на ВІЛ та гепатит у До Всесвітній день боротьби зі СНІДом, який відзначається 1 грудня.

Про це повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 1 грудня в Одесі за підтримки Департаменту охорони здоров’я Одеської міськради відбудеться чергова акція з безоплатного тестування на ВІЛ та гепатит С для усіх охочих.

Адреса: Центр гуманітарної допомоги Приморського району, школа №117, вул. Рішельєвська, 18, вхід з вул. Жуковського.

Час: 1 грудня 2022 року з 13:00 до 15:00.

Одесити та гості міста матимуть змогу конфіденційно протестуватися за допомогою мультитесту (1 крапля крові – 15 хвилин), отримати консультацію медичного працівника Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом та соціального робітника благодійної організації «100 відсотків життя. Одеса» щодо профілактики інфекцій, лікування, соціального супроводу тощо.

Крім того, тест на ВІЛ та гепатити можна зробити безкоштовно при відвідуванні свого сімейного лікаря, а також в усіх медзакладах Одеси.

Цього року обстеження на ВІЛ пройшли понад 21 000 одеситів. Досвід Одеси з протидії ВІЛ отримав високу оцінку провідних міжнародних експертів.