В Одесі суд відклав справу про держзраду загиблого стремоусова

В Одесі суд відклав справу про держзраду загиблого стремоусова
(Фото: пропагандистський канал)

Малиновський районний суд відклав слухання справи про держзраду колаборанта і так званого “заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області” кирила стремоусова, який загинув у листопаді минулого року. Причина: захисник та сам обвинувачений не з’явились до суду.

Про таке заявив 23 березня суддя Сергій Черевко під час засідання, повідомляє Суспільне.

До судового засідання не прибув обвинувачений. Суд повторно викликав обвинуваченого стремоусова шляхом публікації у ЗМІ та на сайті Офісу Генпрокурора, на сайті суду та направлення повістки за останньою відомою адресою місця проживання обвинуваченого. Причини неявки на даний час суду невідомі“, — заявив Сергій Черевко.

Також суд ухвалив рішення про залучення нового захисника з безоплатної правової допомоги для обвинуваченого, оскільки у попереднього закінчилися повноваження.

Наявність адвоката в обвинуваченого — це необхідна умова для продовження процесу, пояснила прессекретарка Малиновського суду Катерина Бозоєва.

Справу стремоусова передали до одеського суду у лютому.

Чоловіка обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.