В Одесі та області заборонили феєрверки та транспорт без глушників

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко заборонив продаж і використання феєрверків на території Одеської області із 30 червня і до скасування воєнного стану в Україні. Про це він повідомив у Telegram.

Моїм розпорядженням із 30 червня 2022 року забороняється на території Одеси та Одеської області використання і продаж піротехнічних засобів, у тому числі феєрверків, салютів і петард, незалежно від класу“, – написав Марченко.

Також він заборонив рух транспортних засобів, які використовують систему випущення відпрацьованих газів без шумопоглинача або систему прямотік, що продукують надмірний рівень шуму.

Цим же розпорядженням заборонено використання транспортних засобів, які використовуються у несанкціонованих авто/мотозмаганнях, водії яких здійснюють небезпечне керування“, – додав він.

За словами Марченка, ця заборона діятиме до скасування воєнного стану або виходу окремого розпорядження.

Аналогічне доручення 17 червня видало військове керівництво Києва – у КМВА попросили поліцію посилити контроль за дотриманням режиму тиші щодо салютів, феєрверків, гучної трансляції музики.