В Одесі відбудеться обговорення з творцями фільму «Євродонбас»

В Одесі запрошують на додатковий показ на прохання глядачів в Одесі фільму «Євродонбас» з обговоренням з творцями фільму (онлайн). Картина брала участь в офіційній програмі Канадського МКФ документального кіно Hot Docs, 2023 та Фестивалю східноєвропейського кіно у Котбусі, 2022, а також стала фільмом закриття МКФ Kharkiv MeetDocs, 2022. Режисером фільму виступив Корній Грицюк, продюсером – Анна Паленчук.

Документальний фільм «ЄвроДонбас» — це не просто спростування міфів та фейків. Це пошук історичної правди, відновлення проєвропейської ідентичності промислового Донбасу. Остгейм, Лібенталь, Нью-Йорк, Блюменфельд, Бунге, Марієнталь — чи чули ви про такі міста та села… Донбасу?

Навряд чи, бо майже всі вони у радянські часи отримали типові комуністичні та «антибуржуазні» назви, як-от Новгородське або Юнокомунарівськ. Отримали вони й вигадану проросійську історію, яку, на жаль, отримав і весь Донбас, перетворившись на найбільш міфологізовану радянську територію, унікальну та недоторканну фортецю «русского мира».
 
Коли: 13 листопада о 19:00
Де: простір Unity Nest, вул. Жуковського, 21
Квитки 250грн.
Придбати за посиланням:
https://secure.wayforpay.com/payment/s47c237e14c29
Показ відбувається в рамках проєкту “Незалежні кіновечори 2.0” за підтримки крамниці вишиванок “Незалежні” та простору Unity Nest.