В Одесі відбувся благодійний концерт “Джаз на балконі”

В Одесі відбувся благодійний концерт "Джаз на балконі"

На книжковому ринку в Одесі відбувся “Джаз на балконі” – благодійний концерт від студії “Перон №7” у співробітництві з ГО “Експедиція”. Про це повідомляє Суспільне Одеса.

Перед початком концерту музиканти перевіряють апаратуру, повторюють репертуар й налаштовуються. Відповідає за процес голова джаз-клубу Ярослав Трофімов. Він розповів – проводять концерти третій тиждень поспіль, щоразу доповнюючи репертуар.

Ось я коли чую з попередніх концертів відгуки й люди постять, пишуть, що ми відчули себе на годину в нормальному житті – це головне для мене. Це головна причина, чому ми це робимо, тому, що я вже неодноразово про це казав: Одесі з одного боку дуже пощастило, якщо порівнювати з Маріуполем, з Харковом, з Києвом, з Херсоном, але це не значить, що ми знаходимось в якомусь виграшному становищі“, – сказав він.

До виступу готуються 10 артистів – це інструментальні виконавці та вокалісти. Серед других Авеліна Циховалова. Цього дня дівчина підготувала хіти групи АББА в джазовій обробці.

Це є повітрям, завдяки якому я зараз живу, бо зараз я планую своє життя від суботи до суботи. І є якісь певні плани, репетиції, ми думаємо про те, що заспівати, як заспівати. І це дійсно, це таке щастя, це кожного разу свято. І це кожного разу святого, того, що ми живі“, – розповіла джаз-виконавиця.

В Одесі відбувся благодійний концерт "Джаз на балконі"

Першим музиканти виконали кавер на пісню гурту Океан Ельзи “Обійми мене”. Навколо зібрався натовп, частина людей стояла під навісом Книжкового ринку.

Послухати музику прийшла Марина Баринова. З собою вона взяла кота на прізвисько Красунчик.

Це, напевно, найкраще, що за останні кілька днів могло трапитись із нами. Всі стали набагато згуртованішими й просто можуть оцінити прості та звичайні речі“, – поділилася враженнями жінка.

В Одесі відбувся благодійний концерт "Джаз на балконі"
Марина Баринова та її кіт Красунчик

На щотижневих концертах клубу “Перон №7” збирають благодійні кошти для музикантів, які втратили роботу через війну.