В Одесі відбувся перший медіаінтенсив “Новинна кухня”

В Одесі 19 листопада отримали сертифікати перші випускники медіаінтенсиву “Новинна кухня”, який організував “Медіа Центр Україна – Одеса” за підтримки місцевої громадської організації Інститут політичної інформації. 

Про це регіональному представнику ІМІ в Одеській області повідомили організатори курсів.

За словами координатора навчання Владислава Маслова, протягом місяця сім учасників цих курсів відвідували семінари з тренерами з України, Великої Британії, США та Німеччини. 

Під час навчання слухачі вчилися брати інтерв’ю, знімати та монтувати відео, вивчали сторітеллінг, фактчекінг, роботу воєнкорів та пресофіцерів. 

Фото – Владислав Маслов

Окремо досліджувалися механізми пропаганди та принципи журналістики рішень, основи медіаправа тощо. 

“Ідея зробити інтенсив “Новинна кухня” з’явилася на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ми з колегами та за підтримки Інституту політичної інформації вирішили надати можливість ВПО та комісованим військовослужбовцям ознайомитися з новою професією. Але інтерес до першого курсу виявили студенти та викладачі журналістських факультетів одеських вишів. Зараз ми закликаємо потенційних учасників заповнювати анкети на другий курс, початок якого ми оголосимо згодом”, – розповів ІМІ Владислав Маслов.