В Одесі відбувся судовий процес над блогером з Китаю

Справа розглядалася в Приморському суді. Блогер мешкає в Одесі. Він три рази знімав на відео роботу ППО – 4 травня, 23 липня та 14 серпня і викладав на Youtube.

До роликів він додав коментарі щодо місця знаходження та часу подій. Ці відео подивилися багато користувачів мережі, серед яких можуть бути спецслужби росії. По відео можна вирахувати, де знаходиться ППО Одеси.

Китайський блогер в судовому засіданні повністю визнав свою вину у скоєнні інкримінованого злочину, щиро розкаявся, зазначивши, що на даний час він вирішив припинити злочинну діяльність. Також обвинувачений зазначив, що зробив для себе висновки та буде намагатись виконати усі дії задля перемоги України.

Він підтримує Україну і здійснює підтримку ЗСУ. Зазначається, що чоловік перерахував кошти на потреби ЗСУ у сумі 150 тис. гривень, що підтверджено у судовому засіданні, здійснює волонтерську діяльність на користь ЗСУ.

Суд визнав громадянина КНР винним та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років. Однак його звільнили від відбування покарання у виді позбавлення волі із випробуванням з іспитовим строком на 1 рік.

Джерело